Vandaag heb ik een heerlijk recept voor een Chicken Burger. Je kunt ingredienten erbij doen of weglaten. Een kipburger is altijd lekker. Gebruik wel LIGHT mayonaise.

ingrediënten:
350 gr kipgehakt
½ rode ui fijngesnipperd
2 tl kerriepoeder
½ tl paprikapoeder
2 takjes peterselie, alleen blaadjes gebruiken
3 el paneermeel
Peper en zout
4 hamburgerbroodjes
IJsbergsla
2 tomaten in dunne plakken
3 uien, in ringen
3 el yoghurt
1 el LIGHT mayonaise
10 takjes bieslook, fijngehakt
Zonnebloemolie (1eL)

AAN DE SLAG:
Bak de uienringen zachtjes aan in een koekenpan en laat dit zo’n 15 minuten langzaam garen. De uiten mogen niet bruin bakken. Roer af en toe om en als het te droog wordt, schep je er een eetlepel water bij. Meng door het kipgehakt de rode ui, het paneermeel, kerriepoeder, paprikapoeder en peterselie. Op smaak brengen met peper en zout. Maak er 4 ronde burgers van , leg deze op een bord en plaatst afgedekt in de koeling om het wat te laten opstijven. Roer door de yoghurt de mayonaise en bieslook met peper en zout. Bak de burgers goudbruin. Grill de hamburgerbroodjes even in de pan of grilplaat. Alles kan nu samengevoegd worden. Saus op de broodjes en daarbij sla, ui, tomaat, komkommer en de Light mayonaise.

Volg me via Social Media

Facebook VJ Coaching &  Instagram VJ Coaching