Omgaan met trauma

Last van angstgevoelens?

Hieronder een aantal tips om daar mee om te gaan.
1. Ga de confrontatie aan met de angst (exposure therapie) Hoe moeilijk je het ook vindt: stel jezelf bloot aan het gevaar waar je zo bang voor bent. Uit onderzoek blijkt dat dat de beste manier is om angst te overwinnen. 
2. Bedenk andere verwachtingen en uitkomsten Angstige gedachten komen meestal voor in de vorm van een verwachting dat er iets naars gaat gebeuren. Zo bestaat vliegangst voor een groot deel uit de angst om neer te storten, terwijl de kans daarop uitzonderlijk klein is. Niet de statistische feiten, maar bijgeloof en emoties bepalen je angst.
3. Wat zijn de voordelen van angst? Het heeft niet alleen maar nadelen om angstig te zijn. Vaak levert het je extra aandacht op, iedereen houdt rekening met je en je bent vrijgesteld van ‘enge’ activiteiten. Je krijgt meer inzicht in je angstgedrag door een lijstje te maken van alle voor- en nadelen. Hoe prettig ziet je leven eruit als je van je angst bent verlost? Wat zijn de nadelen van de verandering? Wat zal daarin veranderen als je je angstgedachten hebt overwonnen?
4. Ontspanningsoefeningen Meditatie, mindfulness en Yoga helpen tegen angstklachten. Eenvoudige ontspanningsoefeningen helpen angst te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat juist oefeningen die iedereen overal kan doen het meest effectief zijn.
 

Volg me via Social Media

Facebook VJ Coaching &  Instagram VJ Coaching